Descoperirea făcută de vameşii de la Leuşeni în bagajul unui moldovean, pasager într-un microbuz care venea din Germania

Cinci tentative de trafic ilicit cu diverse mărfuri, patru dintre care au fost înregistrate pe sensul de intrare în țară, au fost contracarate de vameşii de la Leuşeni.

În primul caz, la ieșire din țară, într-un autocar de pe ruta neregulată Chișinău-Satul Mare, a fost descoperit un lot de tutun pentru narghilea fără acte de proveniență. Vameşii au ridicat 232 kg de tutun produs în Emiratele Arabe Unite, camuflat, printre bagajele pasagerilor, în genți și cutii.

Cea de-a doua reținere a fost semnalată la intrare în țară, în cadrul scanării bagajelor personale ale pasagerilor unui microbuz care venea din Germania, astfel fiind stabilită prezența unui obiect suspect în valiza unui moldovean de 32 de ani. Este vorba despre un pistol cu gaz "Trade Mark" și 60 de cartușe de calibru 9 mm, nedeclarate în conformitate cu cerințele legale.

Totodată, într-un microbuz, care transporta colete din Germania, au fost depistate produse cosmetice de parfumerie și igienă personală, având marcajele unui brand de lux, fără acte de proveniență.

În alte două cazuri, angajații postului vamal Leușeni au confiscat 93 de camere web și 22 de tablete electronice, pentru care conducătorii auto nu au putut prezenta niciun document confirmativ.

Loturile au fost confiscate și transmise subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și sancționării persoanelor implicate conform legislației în vigoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu