DESCOPERIRE UIMITOARE! Un monstru legendar de 30 de tone, găsit într-un tren care părăsea Rusia (FOTO)

Descoperire neaşteptată la un punct de trecere din Rusia spre Kazahstan. Vameşii ruşi anunţă că au găsit un tanc de modelul T-34-85 pe platforma unui tren care părăsea ţara. 

Potrivit Serviciului Federal de Securitate, nu se ştie cui aparţine blindatul. Cert e că a fost produs în anul 1945 şi a tranzitat teritoriul Federaţiei Ruse, iar sistemul de luptă al blindatului era scos din funcţiune la momentul depistării.

Totuşi, Ministerul Culturii din Rusia susţine că tancul reprezintă un obiect de valoare culturală. Experţii susţin că un asemenea exemplar ar valora două milioane de ruble, adică echivalentul al 600.000 de lei moldoveneşti sau aproximativ 32.000 de dolari. 

Oamenii legii din Rusia au anunţat că au deschis dosar penal pentru contrabandă cu obiecte de valoare culturală. Persoanele găsite vinovate ar putea fi condamnate la şapte ani de închisoare.

PUBLIKA.MD precizează că tancul sovietic T-34-85, care cântăreşte peste 30 de tone, reprezintă ultima versiune modernizată a celebrului T-34.

Blindatul a devenit principalul tanc al Armatei Sovietice până la mijlocul anilor '50 ai secolului trecut. Totuşi, în armatele unor ţări, cum ar fi Cuba, Laos sau Vietnam, celebrul tanc este folosit şi în prezent.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu