DESCOPERIRE PERICULOASĂ într-o livadă din raionul Anenii Noi. Muncitorii, speriaţi

Embed:
Un proiectil a fost găsit într-o livadă de pruni din satul Cobusca Veche, raionul Anenii Noi. Acesta ar fi ajuns în urma unor exerciții militare pe poligonul de la Bulboaca. Înspăimântaţi de descoperire, muncitorii au chemat poliția și geniștii. Din fericire, armamentul nu avea explozibil şi nu prezinta niciun pericol, iar specialiştii l-au evacuat.

Teodor Cazac este administratorul livezii, unde a fost găsită muniția. Acesta spune că lucrătorii au descoperit-o în timp ce efectuau lucrări de prelucrare a pământului.

"Așa cadouri noi găsim aproape în fiecare an. Câte două, trei. Unele mai noi, altele mai vechi. Cu timpul, tehnica care prelucrează solul le descoperă, dar acesta e proaspăt, proaspăt", a menţionat Teodor Cazac.

Bărbatul spune că îi este frică pentru viața și sănătatea angajaților săi, care în orice moment se pot ciocni un un obuz periculos: "Aici, în livadă, dacă a fost culesul copiii mai umblă. Retrăiești pentru orice suflet viu. Acestea nu-s jucărele.”

La scurt timp după alertarea poliției, la fața locului au venit geniștii, care au evaluat starea proiectilului și l-au evacuat. Potrivit serviciului de presă al Ministerului Apărării, obuzul a ajuns în livadă în urma unor exerciții de instruire a militarilor, dar nu prezenta niciun pericol.

"Este vorba despre un proiectil de iluminare. Calibrul 122 mm, care este folosit la iluminarea câmpului de țintă pe timp de noapte", a declarat Ala Diaconu, ofițer de presă al Ministerului Apărării.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu