Descoperire majoră în Israel. A fost găsită "Biserica apostolilor", construită peste casa Sf. Petru

Arheologii israelieni cred că au descoperit ruinele "Bisericii apostolilor" în zona Mării Galileii, din nordul Israelului, a declarat pentru DPA directorul de săpături Mordehai Aviam, de la Colegiul Academic Kinneret, citează realitatea.net.

Până în prezent, au fost scoase la lumină doar încăperile sudice ale bisericii, ale căror pardoseli sunt decorate cu mozaicuri, unele în stare bună de conservare, potrivit Agerpres.

Conform lui Aviam, excavatoarele au dezgropat până acum aproximativ o treime din biserică, urmând ca săpăturile să continue anul viitor.

"Cred că nu există nici o îndoială că aceasta este biserica descrisă de călătorul creştin Sfântul Willibald, deoarece nu există o altă biserică între Capernaum şi Kursi", a precizat Aviam.

Willibald era un episcop bavarez care, în anul 725 d.Hr., a făcut un pelerinaj în Ţara Sfântă. El şi-a descris călătoria în jurul Mării Galileii, în cadrul căreia a ajuns la Tiberias, Madala, Capernaum şi Kursi, se indică în comunicat.

Pe drum, el a trecut printr-un loc numit Bethsaida, unde a văzut o biserică construită peste casa lui Petru şi a lui Andrei.

Arheologii cred că dacă vor continua săpăturile vor descoperi, sub biserică, ruinele casei în care au trăit cei doi apostoli.

Potrivit tradiţiei creştine, apostolii Petru şi Andrei s-au născut la Bethsaida şi ulterior au trăit în fosta aşezare de pescuit Capernaum.

Mulţi cercetători cred că Biserica Sf. Petru din Capernaum a fost construită peste casa lui Petru.

"Există posibilitatea ca două biserici să fi fost construite peste casele lui Petru şi Andrei", a precizat Aviam.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu