Descoperire macabră în orașul sirian Palmira. Ce au găsit forţele guvernamentale

O groapă comună în care se aflau trupurile a cel puțin 65 de oameni uciși de gruparea jihadistă Stat Islamic (ISIS) în orașul antic Palmira a fost descoperită de forțele guvernamentale siriene, a anunțat joi organizația neguvernamentală Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), relatează DPA, citat de Realitatea.net.

Între cei uciși se află membri ai forțelor regimului și paramilitarilor aliați care au fost executați după ce ISIS a preluat controlul la Palmira, în mai 2015, menționează OSDO.

Groapa a fost descoperită în apropierea unui aeroport militar din orașul sirian, a adăugat organizația, care se bazează pe o rețea de militanți pe teritoriul Siriei. La Damasc nu a fost făcută nicio confirmare oficială a acestei descoperiri.

În cazul în care se confirmă, descoperirea macabră va fi a doua de acest tip la Palmira de la recuperarea orașului de sub controlul ISIS, în urmă cu aproximativ două luni.

În aprilie, mass-media de stat anunțau că forțele guvernamentale au descoperit o groapă comună la Palmira în care se aflau trupurile a peste 40 de oameni, între care femei și copii.

În martie, forțele regimului, cu sprijinul aviației ruse, au recucerit Palmira de la organizația Stat Islamic, marcând o victorie majoră pentru regimul președintelui sirian Bashar al-Assad.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu