DESCOPERIRE MACABRĂ! 34 de migranți, printre care 20 de copii, găsiţi MORŢI în deșert

Cadavrele a 34 de migranți, printre care 20 de copii, au fost găsite săptămâna trecută în deșertul Nigerului, a făcut cunoscut miercuri Ministerul de Interne de la Niamey, citat de AFP.

Un grup de "34 de persoane, format din cinci bărbați, nouă femei și 20 de copii și-au pierdut viața în tentativa lor de a traversa deșertul", a precizat ministerul într-un comunicat, potrivit Agerpres.ro.

"Ei au murit probabil de sete, cum se întâmplă frecvent, și au fost găsiți în apropiere de Assamakka", un post de frontieră între Niger și Algeria, a declarat o sursă din cadrul serviciilor de securitate.

Migranții "au fost abandonați de traficanți de persoane" în cursul "săptămânii între 6 și 12 iunie 2016", a explicat comunicatul. Până în prezent, au fost "identificate" numai două corpuri, un bărbat din Nigeria și o femeie de 26 de ani din Niger, a precizat documentul.

În comunicat, ministerul "a atras atenția migranților clandestini" asupra "riscurilor la care se expun" alegând această "cale periculoasă întreținută cu bună știință de rețelele de infractori".

Mii de migranți au pătruns ilegal în ultimii ani în Algeria, în principal din Mali și Niger, țară cu care Algeria are o lungă frontieră comună.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu