Descoperire incredibilă în Israel! Se afla pe fundul mării de mai bine de 1.600 de ani (FOTO)

Autoritatea Israeliană pentru Antichități a anunțat luni cea mai importantă descoperire arheologică submarină din ultimii 30 de ani, găsită în epava unui vas comercial care s-a scufundat, în urmă cu 1.600 de ani, în apropiere de țărmul Israelului de azi, scrie agerpres.ro.

Nava se pare că s-a zdrobit de stânci, în tipul unei furtuni, lângă portul antic Cesarea, a declarat arheologul Jacob Sharvit, după ce în nisipul de pe fundul mării din acea zonă s-au găsit aproximativ 20 de kilograme de monede, statui din bronz, ancore de fier și de lemn, obiecte folosite la navigare de echipajele navei scufundate. 

Rare bronze artifacts discovered in at the site of the ancient sea port in Caesarea, Israel, April 2016. (Clara Amit, courtesy of the Israel Antiquities Authority)

Cercetarea care a scos la lumină aceste comori a fost efectuată în ultimele săptămâni, pornind de la o informație primită de la doi scufundători amatori

Multe dintre obiectele descoperite sunt foarte bine conservate, așa cum este cazul unei lămpi pe care se poate vedea chipul zeului Soare, o statuie de zeiței Luna, precum și o altă lampă, cu imaginea unui sclav african. 

Monedele au încrustat portretele împăratului roman Constatin cel Mare (care a trăit între 272-337) și al lui Licinius, care a domnit în partea de est a Imperiului Roman între 308-324 și care a fost un rival al lui Constantin. 

Localizarea obiectelor descoperite sugerează o navă ''care transporta o încărcătură de metal pentru reciclare și care se pare că a fost surprinsă de o furtună la intrarea în port și s-a scufundat după ce s-a lovit de malurile stâncoase'', a menționat Jacob Sharvit.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu