DESCOPERIRE IMPRESIONANTĂ în Marea Neagră: Mi se pare ceva super fain

O nouă descoperire în Marea Neagră. Este vorba despre o epavă, găsită la aproape 20 de metri adâncime de un scafandru pasionat de istorie. După ce au analizat imaginile și poziționarea epavei, specialiștii spun că probabil este vorba despre o navă de transport din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Epava se află la 17 metri adâncime în apele Mării Neagre, la nord de Gura Portiței. Scafandrul Iulian Rusu, cel care a făcut descoperirea, spune că nava are prova ruptă, un indiciu important despre momentul, dar şi circumstanţele în care s-a scufundat, scrie digi24.ro.

"În Al Doilea Război Mondial, acea zonă era minată. Din diferite motive, nava a ajuns în câmpul de mine și s-a scufundat", a explicat Iulian Rusu, președintele Asociației Club Marine Explorer.

"Dacă este la Gura Portiței, înseamnă că a intrat în zona aia acolo în care rușii făceau baraje cu submarinele false", a menţionat Petre Zamfir, preşedintele Asociaţiei de Veterani Constanţa.

Astfel de descoperiri au fost transformate, în timp, de cercetători în repere turistice, foarte apreciate de altfel.

"Toate aceste epave constituie puncte de atracție pentru turiștii dornici și capabili de investigații directe în mediul subacvatic. Este un gen de turism de aventură. Este ceva curios în primul rând fiindcă s-a descoperit. Trebuia mai demult. Mi se pare ceva super fain și o chestie foarte interesantă", a declarat Caraivan Glicherie, cercetător principal GeoEcoMAr.

 

De-a lungul anilor, scafandrul care a descoperit acum epava de la Gura Portiţei a găsit şi două avioane în lacul Siutghiol, dar și alte 3 corăbii la Sulina.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu