DESCOPERIRE GROAZNICĂ! Ce se întâmpla în această casă din Tohatin. POLIŢIŞTII AU INTERVENIT URGENT

Embed:

Descoperire de coşmar într-o casă din localitatea Tohatin. Poliţiştii susţin că au deconspirat activitatea ilegală a unei clinici medicale, după ce au efectuat mai multe cercetări.

Astfel, un bărbat în vârstă de 40 ani şi o femeie de 36 ani prestau servicii medicale ilegal, sub pretextul vindecării de alcoolism şi dependenţă de substanţe narcotice sau cu deficienţe mintale.

Potrivit informaţiilor constatate de procurori şi poliţişti, cursurile de tratament erau desfăşurate pe o perioadă de 28 de zile calendaristice de personal necalificat şi anterior judecaţi pentru diverse infracţiuni.

În urma percheziţiilor autorizate pe adresa respectivă, au fost depistaţi 11 pacienţi care erau supuşi acestor cursuri de tratament ilegale. Totodată s-a constatat că pacienţii achitau pentru aceste servicii directorului câte 10.000 lei – 11.000 lei, iar banii nu erau încasaţi prin contabilitate conform legislaţiei în vigoare.

Conform primelor evaluări, centrul  ar fi activat din anul 2015, prin care ar fi trecut peste 40 de pacienţi. În acest sens au fost solicitaţi la faţa locului şi reprezentaţi ai Centrului de Sănătate Publică a municipiului Chişinău pentru a examina şi investiga circumstanţele în care erau găzduiţi pacienţii.

Totodată, procurorul a solicitat de la directorul centrului de a prezenta actele necesare, ce i-ar permite desfăşurarea acestui gen de activitate, care nu a putut explica nicicum lipsa lor.

Oamenii legii au găsit şi registre de ciornă de încasare a banilor în numerar, registre de evidenţă a pacienţilor, fişe medicale, tehnică de calcul cu informaţii utile organului de urmărire penală, preparate medicamentoase fără acte de provenienţă, în special cu efect psihotrop prescrise pacienţilor.

Directorul centrului a fost reţinut pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău şi este cercetat penal pentru practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător şi evaziune fiscală. El riscă o pedeapsă cu privarea de libertate pe un termen de până la 6 ani de închisoare.

Totodată ofiţerii de investigare a fraudelor economice întreprind acţiuni concrete pentru a identifica şi reţine complici în acest caz.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu