Descoperire grandioasă în istoria Moldovei! Poliţia a găsit venin de viperă în valoare de circa 3 000 000 de euro

Embed:

Venin de viperă de milioane. Poliţia a destructurat o grupare criminală bănuită de vânzarea toxinelor.Valoarea substanţei confiscate a fost estimată de poliţişti la aproximativ trei milioane de euro. Vorbim aici despre cinci kilograme de venin de viperă în formă cristalizată.

Potrivit oamenilor legii, pe piaţa internaţională cantitatea valorează cinci milioane de dolari americani. Anchetatorii spun că încărcătura care provine din Afganistan a fost introdusă clandestin în ţara noastră şi urma să fie vândută în România pentru aproximativ trei milioane de euro.

Poliţiştii au reţinut ieri cinci membri ai grupării criminale. Oamenii legii au descoperit într-o maşină şi la domiciliul unuia dintre suspecţi opt mii de tuburi cu venin de viperă cristalizat.

"Peste 8 000 de tuburi cu venin au fost descoperite în locuri ascunse cum ar fi: locuinţe, automobile, dar şi asupra persoanelor care deţineau substanţa toxică. Din gruparea criminală fac parte şase persoane. Toţi sunt locuitori ai municipiului Chişinău. Cinci dintre aceştia au fost reţinuţi", a precizat şeful Inspectoratului General de Poliție, Ion Bodrug.

Potrivit poliţiştilor, suspecții intenționau să-și vândă marfa în România.

''Marfa era destinată persoanelor de peste hotarele Republicii Moldova deoarece este folosită în producerea farmaceutică precum şi în cosmetologie'', a menționat procurorul Vladimir Moșneaga.

Dacă instanța îi va găsi vinovați, bănuiţii riscă până la 10 ani de închisoare. Veninul reptilelor este o materie primă valoroasă pentru obţinerea multor preparate medicale. Valoarea toxinelor este mai mare decât a aurului de aceeaşi greutate. Veninul intră în componenţa medicamentelor contra reumatismului, osteohondrozei, astmului. Cercetătorii au stabilit recent că, în doze mici, veninul poate opri creşterea celulelor cancerigene.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu