DESCOPERIRE deosebit de PERICULOASĂ! Ce a apărut în faţa unui bărbat care muncea prin curte

Şase mine antipersonal. Asta a găsit un localnic din satul Zaim, raionul Căuşeni, în timp ce trebăluia prin gospodăria lui.

Potrivit locotenent-colonelului Serghei Chilivnic, specialist principal din cadrul Secţiei geniu a Armatei Naţionale, aceasta a fost cea mai mare cantitate de muniţii descoperită în luna septembrie. 

Obiectele explozive erau de producţie germană, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, şi au fost distruse de militarii din Batalionul Geniu în condiţii de maximă securitate.

Totodată, locotenent-colonelul Chilivnic a declarat că, în septembrie, geniştii au mai fost solicitaţi în satul Delacău, raionul Anenii Noi, unde au lichidat un proiectil de calibru 122 mm şi o bombă de aruncător, calibru 45 mm.

Muniţiile au fost găsite în cariera de nisip din localitate.

Geniştii Armatei Naţionale au identificat şi neutralizat, în luna septembrie, 65 de obiecte explozive în raioanele Ştefan-Vodă, Căuşeni, Ungheni şi Soroca.

De la începutul anului, geniştii militari au efectuat 183 de ieşiri şi au neutralizat 389 de muniţii pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu