Descinderi SIS la Căuşeni: 2,5 milioane de țigări şi 100 de tone de alcool, descoperite în depozite clandestine

2,5 milioane de ţigări, fără marcă, au fost descoperite de ofiţerii SIS într-un depozit clandestin din raionul Căuşeni. Țigările erau împachetate în vrac, în cutii pentru transportarea fructelor, ce urmau să ajungă pe piața tenebră a țărilor Uniunii Europene, prin intermediul grupărilor specializate în contrabandă de țigări.

De asemenea, ofiţerii SIS au depistat cantități considerabile de timbre de acciză, precum și etichete pentru aplicare pe pachete, cu denumiri comerciale ale unor producători care, la examinarea prealabilă, erau falsificate.

Tot în raionul Căușeni, ofițerii SIS au descins pe teritoriul unui alt depozit, activitatea căruia era gestionată de către aceiași membri ai grupării infracționale.

Acolo au fost găsite 100 de recipiente a câte 1 tonă de alcool etilic fiecare, pregătite pentru încărcare în 3 camioane cu numere de înmatriculare ucrainene. Acestea urmau să fie transportate prin contrabandă în Ucraina.

O altă operațiune a avut loc în raionul Briceni. Ofițerii SIS şi Echipele Mobile ale Serviciului Vamal au deconspirat activitatea unei grupări, implicată în contrabanda mărfurilor de larg consum peste frontiera verde.

În cadrul perchezițiilor la principalul membru al grupării au fost ridicate mărfuri nedeclarate  în valoare de circa 1 milion de lei.

În prezent, pe toate cazurile enunțate sunt continuate măsurile de urmărire penală și speciale de investigații în vederea stabilirii prejudiciilor și atragerii la răspundere penală a persoanelor implicate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu