DESCINDERI la Inspectoratul de poliție Ciocana. Doi poliţişti au fost reţinuţi

Embed:

Doi poliţişti au fost reţinuţi după ce procurorii anticorupţie şi reprezentanţii Serviciului Protecţie Internă al MAI au descins la Inspectoratul de la Ciocana. Percheziţii au fost şi acasă la agenţii vizaţi. Ofiţerii de investigaţie sunt bănuiţi de corupere pasivă şi trafic de influenţă, după ce ar fi cerut mită de la un bărbat vizat într-un dosar de trafic de droguri.

"Conform materialelor procesului penal denunţătorul a sesizat Serviciul Protecţie Internă şi Anticorupţie al MAI despre faptul estorcării şi primirii de către unul din angajații IP Ciocana a sumei de 600 euro, pentru a mușamaliza cazul păstrării substanțelor narcotice, documentat în privința acestuia", a declarat Anastasia Mihalceanu,
ofiţer de presă al Procuraturii Anticorupţie

Denunţătorul afirmă că după ce a dat banii, un alt poliţist i-a spus că dosarul lui a ajuns în judecată şi, dacă vrea să scape de pedeapsă, trebuie să mai plătească 3000 de euro. Banii ar fi trebuit să ajungă la procurorul care se ocupa de caz. Bărbatul a oferit peste 2 mii de euro, dar oricum a fost condamnat, aşa că a hotărât să se plângă la SPIA.

Ofiţerii au fost reţinuţi pentru 72 de ore. Cel bănuit de corupere pasivă riscă până la 10 ani de puşcărie, iar celălalt, suspectat de trafic de influenţă, până la şase ani. Conducerea Inspectoratului de Poliţie Ciocana a refuzat să ofere comentarii la acest subiect.

La începutul acestui an, alţi trei poliţişti din cadrul Inspectoratului Ciocana au fost reţinuţi, pentru că ar fi luat două mii de euro mită de la trei indivizi bănuiţi de jaf. Ulterior, unul dintre ei şi-a recunoscut vina şi a fost plasat în arest la domiciliu, iar colegii lui au primit 30 de zile de arest preventiv. Săptămâna trecută, şeful IGP, Alexandru Pînzari, a anunţat campania "Nu acceptăm corupţia în Poliţie".

PUBLIKA.MD amintește că la începutul lunii ianuarie, trei polițiști au fost reținuți în urma descinderilor CNA. Aceştia ar fi luat banii în două tranşe, fără să ştie că sunt urmăriţi de ofiţerii CNA.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu