DESCINDERI la Facultatea de Drept, USM. Tezele în care figurează Sergiu Brânză şi Viorel Berliba vor fi verificate minuţios

Embed:

Tezele de doctorat în care figurează numele decanului Facultăţii de Drept de la Universitatea de Stat, Sergiu Brânză, dar şi al avocatului Viorel Berliba, ambii reţinuţi ieri de CNA, vor fi verificate minuţios. Din comisia care le va examina vor face parte şi experţi independenţi.

"Am identificat la noi depuse la Agenţie opt dosare, care sunt în proces de examinare. În aceste opt dosare, persoanele figurează în calitate de conducător ca preşedinte, membru. Noi vom examina încă odată procedural dacă este respectată procedura de susţinere a tezelor de doctorat", a spus Andrei Chiciuc. 

Contactat de postul nostru de televiziune, rectorul Universităţii de Stat, Gheorghe Ciocanu a refuzat să comenteze cele întâmplate.

Ieri după amiază, ofiţerii CNA au descins la biroul decanului dar şi la domiciliul avocatului. În urma percheziţiilor, procurorii au ridicat telefoane mobile dar şi mai multe teze de doctorat.

Potrivit CNA, în luna august, avocatul Viorel Berliba, care este şi membru al comisiei de susținere publică a tezelor de doctorat, i-ar fi oferit lui Sergiu Brânză bani pentru ca doi doctoranzi să dispună de anumite facilităţi la susţinerea tezei. Cei doi au fost escortaţi la CNA pentru audieri. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu