Descinderi la Bălți și Edineț. Doi bărbaţi, reţinuţi de către oamenii legii, fiind bănuiţi de spălare de bani și contrabandă (VIDEO)

Embed:

Descinderi la Bălți și Edineț. Doi bărbaţi din nordul țării, cu vârsta cuprinsă între 47 și 50 de ani, au fost reţinuţi de către oamenii legii, fiind bănuiţi de spălare de bani și contrabandă.

Indivizii sunt suspectaţi de crearea firmelor cu activitate de scurtă durată, pe parcursul anilor 2018-2019, prin intermediul cărora se efectuau transferuri de bani, iar în scopul argumentării încasării banilor de pe conturile bancare, bănuiții prezentau la instituțiile bancare acte de achiziție falsificate, în care fraudulos indicau procurarea de la persoane fizice a produselor cerealiere.

În perioada de referință, bănuiții au lichefiat bani în sumă de circa 10 milioane de lei, care erau transmiși organizatorilor schemei infracționale.

Dacă vor fi găsiți vinovați pentru fapta de spălare de bani, bănuiții riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani, cu amendă, aplicată persoanei juridice, în mărime de până la 800.000 lei sau cu lichidarea firmei.

În cazul infracțiunii de contrabandă, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani, iar firma se pedepseşte, potrivit legii, cu amendă în mărime de până la 550.000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea firmei.

Lasă un comentariu