Descinderi ''Fulger''. Ofiţerii au efectuat percheziţii în apartamentele a doi activişti ai organizaţiei Antifa

Embed:

(UPDATE 12:17) "Sunt acţiuni îndreptate împotriva statului. Ce a depistat poliţia şi faptul că au fost arestate cinci persoane, este o situaţie gravă. E bine că organele competente au acţionat acum, pentru ca toată lumea să cunoască că vorbele despre aceste organizaţii nu sunt în vânt. Aceste mişcări sunt chemate să întoarcă calea Republicii Moldova spre UE", a zis analistul politic Mihai Cernencu.

(UPDATE 11:47) Experții precizează că autoritățile trebuie să acționeze promt în identificarea extremiștilor.

"Eu vreau să atrag atenţia asupra faptului că statul Republica Moldova nu are o poziție principială în ceea ce privește problemele cu Federația Rusă, mai ales că ea a comis un act de agresiune față de țara noastră în 1992. Faptul că acum s-au purces la percheziții vorbeşte despre faptul că intensitatea crește, iar instituțiile de ordine s-au autosesizat", a declarat expertul politic Oazu Nantoi.

"Este corect că autoritățile s-au autosesizat. Ele au destule probe și având toate actele perfectate în strictă conformitate cu legislația, ei trebuie să acționeze prompt. Dar să nu să se grăbească cu documentarea acelor probe care au fost depistate deoarece în grabă s-ar putea comite greșeli și astfel ar facilita eliberarea condamnaților în aceste cazuri", a menționat fostul director interimar al SIS Valentin Dediu.

(10:32) Unitatea de poliţie cu destinaţie specială "Fulger" a descins în această dimineaţă la domiciliile lui Mihail Amerberg şi Pavel Grigorciuk activişti Antifa.

Procurorul Viorel Morari a precizat pentru Publika TV că Amerberg este bănuit de organizarea unei grupări criminale.

Publika.md aminteşte că anterior Poliţia şi Procuratura au făcut percheziţii în locuinţa lui Mihail Amerberg. Forţele de ordine au ridicat din casa acestuia mai multe arme, inclusiv două aruncătoare de grenade.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu