Deputatul Vasile Bolea a rupt acordul ACUM-PSRM

Embed:

După şedinţa la care au participat deputaţii PSRM, premierul Maia Sandu şi preşedintele Igor Dodon deputaţii PSRM au făcut declaraţii de presă:

VASILE BOLEA: "Acum o lună a fost semnat acordul privind guvernarea ţării. Acordul a fost semnat inclusiv de Maia Sandu. În toată perioada asta acordul a fost grav încălcat de colegii din Blocul ACUM şi de Maia Sandu. Acordul prevede şi proiectul ce ţine de reforma Procuratorii. Toate prevederile legii au fost respectate 100 la 100 de PSRM. Pe 6 noiembrie a fost încălcată Legea. Premierul a venit pe la spate cu un proiect prin care îşi asumă numirea candidaţilor la funcţia de Procuror General, sfidând deputaţii PSRM. În data de 6 noiembrie s-au schimbat regulile de joc.

În final, după o oră şi jumătate de discuţii, noi i-am spus doamnei Sandu că vrem să mergem împreună înainte, să păstrăm coaliţia de guvernare. Singura soluţie este să retragă proiectul prin care şi-a asumat răspunderea. Să discutăm dacă vor acest proiect şi să îl votăm în Parlament. Noi, deputaţii PSRM suntem gata să votăm orice proiect ce ţine de reforma Justiţiei. În cazul respectiv s-a dat de înţeles că ei nu au nevoie de Parlament. Până la ora 15:00 timp mai este, atunci o să ne vedem în plenul Parlamentului.

Totodată, Vasile Bolea a rupt, în faţa presei, acordul semnat dintre ACUM şi PSRM. 

PUBLIKA.MD aminteşte că la începutul acestei săptămâni, Ministerul Justiţiei a anulat concursul pentru funcţia de Procuror General, ulterior Guvernul a modificat Legea cu privire la Procuratură prin asumarea răspunderii. Potrivit acestor modificări, premierul este cel care va alege candidaţii la funcţia de Procuror General şi îi va propune CSP. 

Lasă un comentariu