Deputatul PLDM Vadim Pistrinciuc recunoaște întâlnirile cu Ilan Șor

Liberal-democratul Vadim Pistrinciuc confirmă întâlnirile cu Ilan Șor, despre care a vorbit fostul șef adjunct al Serviciului Prevenire și Combatere a Spălării Banilor din cadrul CNA, Mihail Gofman, într-un nou interviu pentru portalul de investigații zeppelin.md.

Pistrinciuc precizează însă că s-a întâlnit cu Şor în oraşul turistic francez Nisa, considerat a fi capitala Coastei de Azur, şi nu în Monaco, stat pitic situat la câţiva kilometri de Nisa. 

Solicitat de Publika TV, vicepreşedintele PLDM, Vadim Pistrinciuc, a comunicat că, până în 2015, s-a întâlnit de mai multe ori cu fostul președinte al consiliului de administrație de la BEM, Ilan Şor. Relaţiile dintre ei erau destul de apropiate. Mai mult, Pistrinciuc spune că i-a cunoscut şi familia actualului primar al oraşului Orhei, Ilan Şor. Acum, însă, ei doi nu mai comunică.

Fostul ofițer CNA, Mihai Gofman, a dezvăluit că deține foarte multe informații despre modul în care unele forțe străine încercau să compromită vectorul european al Republicii Moldova. Mai mult, Gofman s-a arătat convins că Ilan Șor a fost nevoit să colaboreze cu ancheta, după ce au ieşit la iveală mai multe ilegalități comise de fostul premier Vlad Filat și anumite persoane din PLDM.

"O să vină ziua când poate ne va vorbi despre deplasările unor deputați în Monaco din partea partidului liberal-democrat, de tipul Pistrinciuc, cafeluțele servite cu diferiți deputați în oficiul lui Ilan Șor în Casa Sindicatelor, adică sunt multe aspecte și eu cred că Ilan Șor are ce să ne spună. Vezi că el umblă cu pază, cu vesta anti-glonț", a menţionat Mihail Gofman.

Reamintim că Ilan Șor a declarat că a fost forțat de către fostul prim-ministru şi președinte al PLDM, Vlad Filat, să-i dea bani pentru necesitățile partidului, inclusiv pregătea plicuri pentru mai mulți deputați și miniștri, inclusiv Maia Sandu.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu