Deputatul PLDM Ion Butmalai, suspectat că a făcut tranzacţii ilegale cu imobile

Dosarul privind o serie de tranzacții ilegale cu imobile, operate de companiile controlate de către deputatul PLDM Ion Butmalai a ajuns în vizorul organelor de urmărire penală. Asta după ce dosarele respective au fost examinate de către Curtea de Conturi și expediate spre examinare Procuraturii Generale, scrie timpul.md.

Dosarul, examinat de Judecătoria Economică de Circumscripție, ține de procurarea de către companiile Trans-Butu-Auto și Butu-Test-Auto a două terenuri, de 2,69 de hectare și 0,9 hectare, de la Primăria oraşului Cahul.

După efectuarea tranzacției, s-a descoperit că pe aceste terenuri se aflau imobile, în special o clădire a unei spălătorii, o parte din clădirea unui centru de control tehnic și un garaj, ce aparțineau unei companii de stat.

În cadrul examinării dosarului, s-a constatat că tranzacțiile efectuate de companiile deputatului PLDM Ion Butmalai au încălcat grav o serie de prevederi. 

În special a fost stabilită incorect suprafața terenului comercializat, fiind vândută o suprafață mult mai mare decât lotul expus spre vânzare, s-a ignorat prezența valorilor imobiliare pe aceste terenuri.

În plus, autoritățile locale și-au depășit atribuțiile de serviciu, primăria neavând împuterniciri de a permite vânzarea acestor terenuri, pentru că tranzacția ține de competența Consiliului raional. 

În final, instanțele judecătorești au reziliat acordurile de vânzare, refuzând recursurile înaintate de firmele deputatului PLDM Ion Butmalai.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu