Deputatul PL, Vadim Vacarciuc, recunoaşte că statul nu este în stare să rezolve problema edificiilor sportive

Embed:

Singurul sportiv, ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Vadim Vacarciuc, spune că statul nu este în stare să rezolve problema edificiilor sportive din Moldova. Vacarciuc a declarat în exclusivitate pentru Publika TV că destrămarea fostei URSS stă la baza tuturor scandalurilor legate de edificiile sportive din ţară.

În 2008 Vadim Vacarciuc făcea parte din lotul olimpic a Moldovei la Jocurile Olimpice din Beijing. Un an mai târziu, în 2009, acesta deja figura pe lista Partidului Liberal la alegerile parlamentare. Atunci Vacarciuc a declarat că va fi un reprezentant al lumii sportive în legislativ.

La un an după alegeri Vacarciuc recunoaşte că statul nu este în stare să rezolve problema edificiilor sportive.

În 1997 Vadim Vacarciuc a devenit campion mondial la haltere, însă titlul i-a fost retras pentru dopaj. Astfel, cea mai mare realizare din cariera sportivă a lui Vadim Vacarciuc a rămas medalia de argint obţinută la Campionatul European la haltere în 2000. Vacarciuc a participat de patru ori consecutiv la Jocurile Olimpice. Iar în 1996 şi 2000 acesta a fost portdrapelul ţării noastre la Olimpiadă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu