Deputatul PL Ana Guţu, ameninţată cu moartea, după ce a declarat că statul nu trebuie să finanţeze şcolile ruse

Embed:

Deputatul liberal Ana Guţu susţine că a fost ameninţată cu moartea. Mesajul ar veni din partea unor reprezentanţi ai minorităţilor naționale, vorbitoare de limbă rusă, ca urmare a iniţiativei parlamentarului ca statul să finanţeze doar şcolile cu predare în limba română.

"Dacă mai zici ceva despre minoritățile din Republica Moldova, îți ridicăm mandatul, te băgăm la pușcărie și acolo te vei sinucide dracului", astfel sună mesajul pe care Ana Guţu susţine că l-ar fi primit.

Parlamentara a ţinut să le dea un răspuns autorilor, într-o postare pe blogul său. "A dori deliberat moartea cuiva – e intenție de crimă. Noi, majoritatea românească din Republica Moldova, tot avem drepturi. Nu ni le încălcați. Libertatea unui individ se termină acolo unde începe libertatea altuia. Suntem la noi acasă. Să ne respectăm reciproc" a scris deputatul.

Publika.md menţionează că, potrivit grenada.md, în cadrul şedinţei Comisiei parlamentare cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, Ana Guţu a declarat că instituţiile de învăţământ cu predare în limba rusă nu ar trebui să fie finanţate din bugetul de stat.  

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu