Deputatul Novac explică pe puncte cum liderii ACUM manipulează şi prostesc poporul

Socialistul Grigore Novac susţine că Andrei Năstase şi Maia Sandu încearcă să prostească şi să manipuleze oamenii. Asta după ce deputaţii blocului politic ACUM au anunţat, în această dimineaţă, că vor să convoace şedinţa Parlamentului, la care au invitat doar socialiştii.

"Foarte scurt despre spectacolul de prost gust organizat de Andrei Năstase și Maia Sandu cu așa numita convocare a ședinței Parlamentului.

Ceea ce au regizat cei de la Blocul ACUM astăzi, nu este altceva decât o minciună care nu se încadrează în cadrul legal prevăzut de Regulamentul Parlamentului Republicii Moldova.", a scris Novac pe Facebook. 

În continuare, Grigore Novac a explicat pe puncte de ce ACUM nu avea nici un drept să convoace Parlamentul.

1. Așa numita ședință de astăzi nu a fost convocată legal deoarece conform legii, aceasta se poate întruni la cererea Preşedintelui Republicii Moldova, a Preşedintelui Parlamentului sau a 1/3 din numărul deputaţilor.

2.Cererea de convocare a sesiunii extraordinare sau speciale se face în scris în adresa Biroului permanent, însă după cum cunoaștem cu toții, Biroul permanent încă nu a fost constituit, prin urmare și aici acțiunea de azi a celor de la ACUM nu se încadrează în cadrul legal existent.

3. Cererilor de convocare a unei sesiuni extraordinare sau speciale nu li se dă curs dacă acestea nu întrunesc condiţiile prevăzute la alin.(2) şi (3) din art, 37 al Regulamentului Parlamentului.

"Dacă cineva din prietenii mei de pe facebook au în friends pe Maia Sandu sau Andrei Năstase, expediați lor acest text și extras din legislație ca să fie mai informați și documentați, nu de alta, dar la capitolul cunoașterii legislației domniile lor cam calcă prin străchini.", a mai scris Novac. 

Lasă un comentariu