Deputatul democrat Vlad Plahotniuc a demisionat din funcţia de prim-vicepreşedinte al Parlamentului şi îi cere lui Vlad Filat să facă la fel

Embed:

(UPDATE 17.46) Proiectul privind demisia lui Vlad Plahotniuc din funcţia de prim-vicepreşedinte a fost adoptat cu votul deputaţilor liberal-democraţi şi comunişti. Preşedintele Comisiei juridice a Parlamentului, Victor Popa, a declarat că acest proiect a fost eleborat în baza cererii de demisie a lui Vlad Plahoniuc şi întruneşte toate condiţiile legii.

Prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, şi-a dat demisia din funcţie. Anunţul a fost făcut acum câteva clipe. Acesta l-a rugat pe preşedintele Legislativului, Marian Lupu, să pună la vot decizia sa. În acest sens, Parlamentul a luat o pauză pentru a elabora un proiect.

Decizia vine ca urmare a votării de către deputaţii PLDM şi PCRM a proiectului privind excluderea funcţiei de prim-vicepreşedinte al Parlamentului. De menţionat că preşedintele Comisiei juridice, numiri şi imunităţi, Victor Popa, a declarat, în plenul Parlamentului, că excluderea funcţiei de prim-vicepreşedinte este neconstituţională.

"Am fost învestit în funcţie de AIE 2. Ţin să le mulţumesc colegilor din această formaţiune pentru încrederea acordată la învestirea în funcţie, dar şi pentru curajul pe care l-au avut atunci când m-au reconfirmat în ea. Ţin să menţionez cu regret că AIE, prin declaraţia premierului Filat şi votul consolidat de astăzi, arată o nouă majoritate parlamentară PLDM-PCRM şi nu văd rostul să stau în funcţie cu prefixul "prim" sau fără prefix. Domnule preşedinte al Parlamentului, vă rog ca să-mi acceptaţi demisia din funcţie. Rog să puneţi la vot", a solicitat Vlad Plahotniuc.

Totodată, democratul nu a ezitat să ceară şi demisia prim-ministrului Vlad Filat: "În acest caz îndemn premierul să vină în Parlament şi să îşi dea demisia".

Menţionăm că intrarea în vigoare a proiectului privind excluderea funcţiei de prim-vicepreşedinte al Parlamentului are loc doar după publicarea în Monitorul Oficial. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu