Deputatul Ana Guţu susţine că Universitatea de Sport şi cea Agrară nu-şi au rostul şi trebuie închise

Embed:

În Moldova sunt prea multe universităţi, susţine deputatul Ana Guţu, membru al grupului Hadârcă. Mai mult, parlamentarul consideră că Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport, dar şi Universitatea Agrară nu îşi au rostul. Declaraţiile au fost făcute pentru Radio Europa Liberă şi au fost dur criticate de unii rectori.

"Avem o universitate de sport, da, o universitate publică de sport. De ce nu ar exista o simplă facultate la Universitatea de Stat a Republicii Moldova, fiindcă o universitate de sport este mult prea mult pentru Republica Moldova. Uitaţi-vă la Universitatea Agrară. Eu sunt sigură că rectorul Cimpoieş o să se supere grozav de mult pe mine, dar, când eram un stat agrar, cu multe colhozuri şi sovhozuri, într-adevăr aveam nevoie de foarte mulţi agronomi, directori de colhozuri, sovhozuri, gospodării", a declarat deputatul Ana Guţu.

Pe de altă parte, rectorul Universităţii de Sport, Veaceslav Manolachi a declarat pentru Publika TV că afirmaţia Anei Guţu este o prostie neargumentată şi negândită. El a mai spus că în Moldova sportul a fost distrus, iar acum se vrea şi distrugerea Universităţii de Sport, care este cunoscută pe arena internaţională.

Rectorul Universităţii Agrare susţine că parlamentarul vorbeşte fără să ştie ce spune.

"Nu înseamnă că dacă nu sunt colhozuri, nu mai sunt necesari specialişti în agricultură. Ba mai mult, mai competenţi trebuie să fie, cu o mai mare responsabilitate, fiindcă servesc direct cetăţeanului, dar nu colhozului sau sovhozurilor", a declarat Gheorghe Cimpoieş.

Până să ajungă în Parlament, Ana Guţu a fost prorector la o universitate privată din Chişinău. În prezent, în Moldova sunt 31 de instituţii de învăţământ superior.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu