Deputatul ACUM, Maria Ciobanu, îl apără pe recidivistul Grigorciuc și promovează agresivitatea

Embed:

Deputatul blocului ACUM, Maria Ciobanu, sare în apărarea recidivistului Pavel Grigorciuc, plasat în arest preventiv după ce l-a atacat şi agresat fizic pe Sergiu Sîrbu. Aceasta i-a cerut deputatului democrat să retragă cererea depusă la poliţie.

Într-o postare pe pagina sa de facebook, Maria Ciobanu i-a adresat o scrisoare deschisă lui Sergiu Sîrbu, în care îl justifică pe membrul organizaţiei extremiste "Antifa", Pavel Grigorciuc, cel care i-a cauzat parlamentarului o comoţie cerebrală. Deputatul blocului condus de Maia Sandu şi Andrei Năstase îi cere lui Sergiu Sîrbu să-şi retragă cererea depusă la poliţie pe numele recidivistului. Mai mult, aceasta afirmă că Pavel Grigorciuc nu i-a cauzat democratului nicio leziune corporală.

Solicitat de Publika TV, deputatul Sergiu Sîrbu, care este în continuare internat la Spitalul de Urgenţă, a declarat că nu comentează cele spuse de Maria Ciobanu.

Anterior, fosta liberal-democrată a scris pe aceeaşi reţea de socializare că Sergiu Sîrbu "o căuta demult cu lumânarea".  Nu este pentru prima dată când Maria Ciobanu susţine violenţa. Anterior, ea a scris că l-ar trăsni în moalele capului pe jurnalistul Victor Nichituş, pentru că nu i-au plăcut opiniile acestuia.

Joi, deputatul democrat Sergiu Sârbu a ajuns la spital după ce a fost agresat de penalul Grigorciuc. Parlamentarul a fost lovit la tâmplă şi s-a ales cu o comoţie cerebrală. Incidentul s-a produs într-o cafenea din centrul Capitalei, la scurt timp după şedinţa Legislativului.

Ulterior, agresorul a fost reţinut pentru 72 de ore, iar sâmbătă judecătorii au decis plasare acestuia în arest preventiv pentru 30 de zile. Pavel Grigorciuc riscă până la cinci ani de închisoare. Acesta nu este la prima abatere de la lege. În prezent, el ispăşeşte o pedeapsă de patru ani cu suspendare, după ce a fost condamnat pentru dezordini în masă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu