Deputaţilor ACUM-PSRM nu le pasă de părerea oamenilor. Aceştia au respins proiectul privind reducerea numărului deputaţilor de la 101 la 61

Deputaţii alianţei PSRM-ACUM au respins propunerea aleşilor PDM de a iniția procedurile de modificare a legislației, astfel încât numărul de deputaţi să fie redus de la 101 la 61. Documentul mai prevede demitere aleşilor poporului, dacă aceştia nu-şi îndeplinesc angajamentele. Asta chiar dacă moldovenii s-au pronunţat pentru modificarea legislaţiei în acest sens în cadrul referendumului consultativ, care a fost organizat în data de 24 februarie 2019. 

SERGIU LITVINENCO (PAS): Nu există în comisie astfel de iniţiativă. Nu avem aprobat nici un raport.

ZINAIDA GRECEANÎI (PSRM): Înregistraţi iniţiativa, o treceţi prin comisii şi apoi o dezbatem.

SERGIU SÎRBU (PDM): Acum un an a intrat în vigoare noua lege cu privire la acte normative. În Parlament avem câteva categorii de acte legislative. Proiectele care ţin de aplicarea rezultatelor referendumului republican sunt cu caracter individual. Legislaţia prevede că nu sunt obligatorii la raportul comisiei. Peste 800 de mii de cetăţeni au votat pentru aceste iniţiative. 

Publika.md aminteşte că în data de 24 februarie, moldovenii au participat şi la referendumul republican consultativ. Din totalul de 2 803 608 de persoane înscrise în listele electorale, la vot au participat 1 144 261 de alegători (39,78%), dintre care 744 529 au votat PENTRU la întrebarea „Sunteți pentru reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61?”, iar 266 188 au votat CONTRA.

Totodată, 808 266 au votat PENTRU la întrebarea „Sunteți pentru ca poporul să poată revoca (demite) deputații din funcție dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile lor?”, iar 202 497 au votat CONTRA.

Lasă un comentariu