Deputații vor înăsprirea pedepsei pentru încălcarea legislatiei privind fondul cinegetic și protecția vânatului

Braconierii vor primi amenzi de câteva ori mai mari decât cele existente și vor fi trași la răspundere administrativă și penală.

Comisia Mediu și Dezvoltare Regională va propune plenului Parlamentului adoptarea unei noi legi privind vânatul și fondul cinegetic.

Deputații au susținut proiectul și au aprobat raportul comisiei, în cadrul ședinței de azi.

Inițiativa legislativă aparține deputatului Anatolie Gorilă. Potrivit autorului, proiectul ar exclude lacunele existente în legislația din domeniu, care este una învechită, ar reglementa raporturile atât din domeniul vânătorii, cât şi din domeniul administrării eficiente a gospodăriei cinegetice.

Inițiativa prevede crearea în baza fondului cinegetic național unic a mai multor rețele de fonduri de vânătoare și specializate. Acestea ar include fondurile de tip silvic şi transmiterea acestora în gestionare Societăţii Vânătorilor şi Pescarilor din Moldova, Agenţiei „Moldsilva”, instituţiilor de învăţământ specializate.

Proiectul mai prevede și înăsprirea pedepselor în cazul încălcărilor care pot fi penalizate cu atragerea la răspundere administrativă şi penală, confiscarea instrumentelor de braconaj.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu