Deputaţii vizitează oamenii de la sate. Mai multe probleme sociale, discutate şi rezolvate la Sângerei şi Floreşti

Embed:

Lucrările de reparație a drumului de ocolire a orașului Sângerei vor fi reluate după o pauză de aproape jumătate de an. Asigurările vin din partea deputatului Partidului Democrat Violeta Ivanov care a avut o vizită în teritoriu.

Parlamentarul s-a mai întâlnit cu angajații Serviciului Situații Excepționale și cu cei de la întreprinderea Red Nord.

Potrivit autorităților locale din Sângerei, zilnic pe strada principală a orașului merg peste patru mii de autoturisme, de șase ori mai mult decât până la închiderea la reparație a drumului de ocolire.

Lucrările au fost stopate în toamna anului trecut pentru că antreprenorul a fost vizat într-un dosar penal.

"Vedeți în ce condiții meg mașinile pe o centură provizorie, dar pe timp de iarnă pe aici e periculos. E o problemă gravă. E un oraș care suportă incomodități foarte mari", a declarat primarul orașului Sângerei, Gheorghe Braşovschi. 

"Chiar de săptămâna acesta vor începe lucrările. Sperăm mult ca până la finele anului să soluționăm acestă problemă", a declarat deputatul PDM, Violeta Ivanov. 

În cadrul vizitei, Violeta Ivanov a discutat cu salvatorii și pompierii din raion, care au ținut să-i comunice despre existența mai multor probleme. Angajații serviciului Situații Excepționale au cerut implicarea deputatului în rezolvarea problemei ce ține de un depozit de substanțe chimice în satul Alexandreni, raionul Sângerei.

Parlamentarul a dat asigurări că această problemă va fi rezolvată.

Și colegul deputatului Violeta Ivanov, Eugeniu Nichiforciuc a fost în teritoriu. În satul Târgul-Vertiujeni, Florești, a venit cu un ajutor pentru localnici.

În localitate, în ultimii ani au secat mai multe fântâni, iar apa în cele rămase este tulbure și cu nămol.

Situația a fost remediată prin intermediul unui proiect de aprovizionare cu apă finanţat de guvernul elvețian. Potrivit autorităților locale, fiecare gospodărie trebuie să achite 2500 de lei pentru conectare la apeduct. Banii care nu ajungeau, au fost oferiți de către deputatul Partidului Democrat, Eugeniu Nichiforciuc.

"Am strâns 180 de beneficiari care au achitat prima tranșă la taxa de conectare și era nevoie încă de 20 de beneficiari", a spus primarul satului Târgul-Vertiujeni, Florești, Anatolie Murzac. 

"Nu aveau de unde să găsească acești bani. Prin eforturi comune s-a reușit. Astăzi am adus suma necesară a acestei localități, pentru ca ei să reușească să aplice la acest proiect", a declarat deputatul PDM, Eugeniu Nichiforciuc. 

Eugeniu Nichiforciuc a ajutat și două familii, care de mai bine de un an stau fără lumină. Asta din cauza unui generator care s-a defectat. Deputatul s-a adresat companiei Red Nord care a reparat aparatul.

În fiecare zi de luni, deputații Partidului Democrat merg în teritoriu pentru a discuta cu cetățenii despre problemele cu care se confruntă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu

EMISIUNI PUBLIKA »