Deputaţii socialişti vor tablete pentru care Legislativul va cheltui peste două milioane de lei. Alţi parlamentari CRITICĂ decizia

Embed:

Deputaţii socialişti insistă asupra necesităţii procurării unor tablete, pentru care Secretariatul Parlamentului va cheltui peste două milioane de lei. Mai mulţi deputaţi din alte fracţiuni spun, însă, că nu au nevoie de aceste gadgeturi, din contul bugetului Parlamentului, deoarece folosesc propriile tablete.

"Nu fiecare deputat are laptop, nu fiecare deputat are tabletă. În timp, cred că este o intenţie bună pentru a economisi şi timp, şi bani şi multe alte lucruri, ceea ce va îmbunătăţi procesele de lucru", a menţionat Grigore Novac, deputat PSRM.

Între timp, echipa Publika a surprins mai mulţi deputaţi dependenţi de gadgeturi, care stăteau pe reţele de socializare chiar în timpul prezentării proiectului moţiunii simple împotriva ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi.

De exemplu, deputatul PDM Dumitru Diacov a stat pe Facebook, iar parlamentarul PSRM Corneliu Furculiţă a comunicat în chaturi.

La rândul său, unii deputaţi spun că folosesc propriile gadgeturi pentru munca în Parlament şi consideră că suma de peste două milioane de lei este prea mare pentru astfel de achiziţii.

"Este o sumă foarte mare, noi folosim laptopuri, tablete, cel puţin deputaţii de la PAS, utilizăm tehnologiile informaţionale, încercăm să nu utilizăm foarte multă hârtie", a spus Sergiu Litvinenco, deputat PAS.

De asemenea, unii parlamentari vor să afle exact cum au fost alocaţi banii pentru achiziţionarea gadgeturilor.

"O să-i rog pe colegii care sunt în Biroul Permanent, membrii Biroului Permanent, să ridice subiectul respectiv şi să verificăm care sunt sumele cheltuite", a subliniat Andrian Candu, deputat PDM.

Acum câteva zile, a fost selectată compania care a câştigat licitaţia, anunţată de secretariatul Parlamentului. Anterior, pe site-ul Legislativului, au fost publicate precizări privind achiziţia de tablete. Acestea ar fi necesare pentru buna funcționare a sistemului e-parlament, în particular a e-votului. Gadgeturile vor fi montate în sala de plen și nu vor fi mobile. Proiectul este implementat de PNUD Moldova și cofinanțat de Guvernul Suediei și Parlamentul Republicii Moldova.

loading...

Lasă un comentariu