Deputaţii se întrunesc în şedinţă VEZI CE PROIECTE VOR VOTA

Embed:

Deputaţii mai au o săptămână de muncă, înainte să plece în vacanţă. În şedinţa de astăzi, 21 iulie, parlamentarii îşi propun să dezbată în lectură finală mai multe proiecte de lege care au generat polemici aprinse în coaliţia de guvernare.

Primul pe ordinea de zi este proiectul cu privire la lichidarea judecătoriilor economice. Prima încercare de a vota această iniţiativă a eşuat acum un an. Anul acesta, proiectul înaintat de PLDM a fost votat în prima lectură, după mai multe amânări.

În lectură finală urmează să fie adoptată şi legea cu privire la liberalizarea exporturilor metalelor. Până acum, de exportul metalului din ţară putea să se ocupe doar întreprinderea de stat Metal Feros, dar dacă proiectul va fi adolptat, acest drept îl vor obţine şi întreprinderile particulare. Democraţii au declarat că în felul acesta, Metal Feros va da faliment şi au promis că vor susţine proiectul doar dacă acesta va fi schimbat în lectura a doua.

Pe ordinea de zi a deputaţilor mai figurează şi iniţiativa privind crearea unei noi structuri de stat - Comisia pentru etică. Aceasta va avea drept scop verificarea veniturilor oficialilor.

Ultima şedinţă a Parlamentului din sesiunea de primăvară-vară va avea loc pe 29 iulie.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu