Deputații s-au arătat interesaţi de prezența lui Șevciuk în dreapta Nistrului

Embed:

Deputații s-au arătat interesaţi de informația apăruta în presă, conform căreia fostul lider al administraţiei de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, s-ar afla în dreapta Nistrului.

Unii parlamentari le-au cerut şefilor instituţiilor de resort să prezinte informaţii despre dosarele în care figurează Şevciuk, în timp ce alţii spun că acesta ar fi plecat din ţară. 

Deputatul Tudor Deliu a cerut să fie audiaţi în Parlament directorul Serviciului de Informații și Securitate, Mihai Balan, și vicepremierul pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan.

"În legătură cu informația care a fost difuzată în presă sau în spațiul public cu privire la anumite dosare penale în privința așa-zisului ex-președinte a entității neconstituționale din stânga Nistrului Evgheni Șevciuk, care s-ar fi refugiat pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale ale Republicii Moldova", a spus Deliu. 

Propunerea nu a întrunit însă numărul necesar de voturi. Mai mult, liderul PCRM a declarat că Șevciuk ar fi părăsit teritoriul Republicii Moldova.

"Domnul Deliu, ați întârziat! El aseară a plecat din Moldova", a spus deputatul PCRM, Vladimir Voronin. 

Contactați de postul nostru de televiziune, reprezentanții Poliţiei de Frontieră au precizat că Evgheni Şevciuk nu a părăsit teritoriul ţării.

Iar portalul de știri deschide.md îi citează pe procurorul general, Eduard Harunjen, și vicepremierul pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan, care au menţionat că fostul lider de la Tiraspol nu poate fi extrădat autorităţilor neconstituţionale din stânga Nistrului, în lipsa unui cadru legal în acest sens.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu