Deputaţii PSRM pleacă la Moscova. Ce vor discuta aleşii poporului cu autorităţile ruse

Embed:

Toți deputații PSRM zboară astăzi la Moscova. Aceștia ar urma să aibă întrevederi în Duma de Stat, unde vor discuta soarta unei eventuale alianțe politice la Chișinău, scrie deschide.md.

Solicitat de Publika TV, deputatul socialist Bogdan Ţîrdea nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informaţiile, dar a precizat că formaţiunea va veni cu un comunicat oficial.

Recent, Consiliul Politic al PSRM a decis că va face o alianță cu blocul ACUM, în cazul în care aceştia vor accepta programul lor de guvernare.

CITEŞTE ŞI: Dodon anunță CONDIŢII MAI DURE pentru crearea majorității parlamentare cu ACUM și respinge GUVERNUL MINORITAR

 

Socialiştii insistă pe un guvern majoritar, aceştia cer ca Zinaida Greceanîi să devină preşedinte al Parlamentului şi SIS să revină în subordinea administraţiei prezidenţiale. Totodată, în cadrul noului guvern, PSRM va insista să îi revină domeniile politicii externe şi cel al apărării. PSRM mai vrea ca limba rusă să devină limbă de comunicare și doresc anularea legii care prevede combaterea propagandei ruse în Republica Moldova.

Lasă un comentariu