Deputaţii PSRM-ACUM nu au votat legea privind alocaţiile de 200 de lei lunar pentru fiecare copil

Embed:

Copiii nu sunt o prioritate pentru parlamentarii alianţei PSRM-ACUM. Aceştia s-au opus propunerii deputaţilor PDM de a include pe ordinea zi a şedinţei Parlamentului de astăzi proiectul de lege care prevede acordarea alocaţiilor de 200 de lei lunar pentru fiecare copil, până la vârsta de 18 ani.

În schimb, aleşii coaliţiei PSRM, PAS şi PPDA au votat proiecte prin care îi acordă mai multe împuterniciri preşedintelui Igor Dodon.

Iniţiativa deputaţilor PDM, care prevede acordarea alocaţiilor lunare în valoare de 200 de lei pentru fiecare copil, a fost votată în prima lectură, de fostul Parlament. Pentru ca aceşti bani să ajungă la copii, este necesară votarea proiectului de lege în a doua lectură.

"Noi propunem să fie inclus pe ordinea de zi din 29.01.2019 cu privire la modificarea legii 315 din 2016 privind prestaţiile sociale pentru copii articolele 4 şi 5. Acest proiect de lege înregistrat în Parlament în 29 ianuare, a fost votat la 7 februarie 2019, în prima lectură, şi propunem să fie inclus în ordinea de zi pentru a fi votat în a doua lectură", a spus ELENA BACALU, deputat PDM.

"Comisia are raportul pentru lectura a doua? Eu propun şi vă rog să acceptaţi se convoacă comisia, discută raportul pentru lectura a doua. Cu atât mai mult noi trebuie să avem şi avizul Guvernului pentru lectura a doua. Acum nu pot să o pun la vot pentru includerea în ordinea de zi", a spus ZINAIDA GECEANÎI, preşedintele Parlamentului.

Alianţa PSRM-ACUM a respins aprobarea proiectului privind acordarea alocaţiilor pentru copii, invocând chestiuni tehnice. Săptămâna trecută însă, deputaţii socialişti şi cei de la PAS şi PPDA au votat în prima lectură un proiect de modificare a Legii cu privire la Procuratură, în lipsa avizului Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului, structură care nici măcar nu era formată. Aceasta a fost creată ulterior.

"Nu au vrut să fie şi ei alături de cetăţeni cu susţinerea acestui proiect de lege. Nu a fost o problemă pentru ei să nu treacă prin comisii şi să nu înregistreze proiecte care le-au scris peste noapte şi nu au fost publicate. Aceasta vorbeşte şi este un exemplu foarte clar despre care sunt scopurile şi care sunt valorile pe care le împărtăşă coaliţia pseudo proeuropeană", a spus VLADIMIR CEBOTARI, deputat PDM.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, la sfârşitul anului 2018, în ţara noastră trăiau aproape 676 de mii de copii. Democratul Andrian Candu a declarat anterior că pentru acordarea celor 200 de lei lunar pentru fiecare copil, în buget se preconiza să fie alocaţi, în acest an, aproape un miliard 600 de milioane de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu