Deputaţii pot învăţa gratuit limba engleză. Ce spun demnitarii

Embed:

Deputaţii moldoveni au acum posibilitatea de a studia, gratuit, limba engleză, în cadrul unui proiect desfăşurat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. Totuşi, unii parlamentari spun că nu sunt gata să profite de această ofertă pentru că ... nu au timp. Alţii afirmă ca nu mai sunt şcolari.

"Cred că este pentru deputaţii mai tineri. Îi încurajez pe colegii mei să facă aceste cursuri, deşi sunt unii care vorbesc foarte bine engleza. Cunosc engleza", a menţionat preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov.

"Nu ştiu de ce, poate din dragoste pentru limba franceză, engleza nu prea imi este aproape. Vorbesc franceza, iar engleza doar o înţeleg", a afirmat deputatul PLDM Tudor Deliu.

Deputatul PD Igor Corman spune că ştie să vorbească engleza, însă nu are timp pentru o perfecţionare a acestei limbi: "Ca instrument de lucru deja o posed şi mă simt destul de confortabil".

Nici deputatul PD Adrian Candu nu va merge la cursuri, deoarece cunoaşte foarte bine limba engleză. "Cred că nu are rost să beneficiez de aceste cursuri şi cheltuieli din parte statului", a spus acesta.

"Cred că e mai uşor să învăţ într-un grup mai mic, de două-trei persoane. Nu ştiu dacă mă voi folosi de această ofertă", a precizat deputatul PL Vadim Cojocaru.

"Ştiu să citesc, înţeleg şi vorbesc această limbă. Însă, dacă a-şi avea mai mult timp cu plăcere a-şi merge la ceste cursuri. Timpul, însă, nu îmi permite", a conchis liderul fracţiunii PLDM Valeriu Streleţ.

"Am studiat germana şi o cunosc, dar voi face un efort să învăţ şi engleza", a specificat deputatul PCRM Oleg Garizan.

Potrivit unei iniţiative legislative a deputatului PL Ana Guţu, preşedinţii delegaţiilor parlamentare trebuie să cunoască, obligatoriu, una dintre limbile de circulaţie internaţională. Ana Guţu declara, recent, că mai mulţi colegi parlamentari, care pleacă în deplasări de serviciu peste hotare, fac risipă de bani publici, odată ce NU au posibilitatea să comunice cu deputaţii europeni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu