Deputaţii PDM: Ne aşteaptă un val de scumpiri, cum ajutăm oamenii? Deputaţii ACUM-PSRM: Vom decide, dar după ce preţurile vor creşte

Deputaţii democraţi au cerut audierea ministrului Sănătății, Muncii şi Protecţiei Sociale ca să-i informeze despre ce măsuri va lua Guvernul pentru a-i ajuta pe oamenii cu venituri mici să facă faţă valului de scumpiri care ne aşteaptă. Mai exact, este vorba despre majorarea tarifelor pentru gazele naturale şi energia electrică. Propunerea a fost respinsă de către deputaţii din majoritatea parlamentară, din care fac parte socialiştIi, cei din PAS şi din PPDA.  

"Fracţiunea Partidului Democrat solicită invitarea pentru audieri a ministrului sănătăţii şi protecţiei sociale, doamna Ala Nemerenco pentru a ne prezenta pachetul de măsuri sociale întru susţinerea persoanelor social – vulnerabile, având în vedere intenţia guvernului de a majora tarifele la gaze şi energia electrică.", a declarat EFROSINIA GREŢU, deputat PDM

Democraţii solicită ministrului să spună cât va constitui ajutorul financiar pentru persoanele social-vulnerabile şi din ce surse bugetare vor fi acoperite aceste cheltuieli.

"În ceea ce priveşte pachetul social pentru cetăţenii care vor suferi din cauza acestor majorări, dacă vor avea loc, guvernul va veni într-un timp apropiat şi va spune care vor fi aceste acţiuni.", a răspuns LILIAN CARP, deputat PAS

Deputaţii din Alianţa Kozak au respins propunerea celor din Partidul Democrat ca ministrul să fie audiat, deşi despre majorarea tarifelor se vorbeşte de mai multe săptămâni.

ZINAIDA GRECEANÎI, preşedintele Parlamentului: "Supun votului această propunere. Nu a întrunit numărul necesar de voturi."

Din 1 august, am putea plăti mai mult pentru energia electrică. Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a primit solicitări de majorare a tarifelor de la Gas Natural Fenosa cu aproape 6 la sută şi FEE Nord cu aproape 22 la sută. Solicitările urmează să fie examinate în 15 zile lucrătoare.

Anterior, şeful statului Igor Dodon a declarat că şi tariful la gaz ar putea crește cu 35 de procente. Acest lucru a fost confirmat şi de ministrul Economiei, Vadim Brînzan, care spunea că scumpirile sunt inevitabile deoarece, din martie, Gazprom livrează gaze ţării noastre cu un preţ mai mare cu aproape 25 la sută. Tot Brînzan spunea despre necesitatea majorării biletelor pentru călătoriile cu transportul public.

Lasă un comentariu