Deputații PDM au lăsat mesaje pe petiția PAS, PLDM și PPDA. Sunt vizați Filat, Șor, Sandu și Năstase (VIDEO)

Embed:

Deputații PDM au cerut în scris în petiția lansată de PLDM, PAS și PPDA în adresa instituțiilor europene, ca să investigheze implicarea în furtul din sistemul bancar a lui Vlad Filat, Maia Sandu și Andrei Năstase. De asemenea, fracțiunea democraților din Parlament a lansat și o altă petiție, prin care solicită Parlamentului European și Comisiei Europene să investigheze rolul deputaților PLDM, al Maiei Sandu, aleasă deputat în 2014 pe listele liberal-democraților, dar și a lui Andrei Năstase în furtul din cele trei bănci din Moldova.

Deputaţii PDM au fost solicitaţi să semneze petiţia în faţa Parlamentului.

Zagorodnîi: Dumneavoastră ştiţi cine sunt beneficiarii furtului miliardului?

PAS: Vrem să auzim.

Zagorodnîi: Cei care stau la penitenciarul 13 – Platon, Filat,

PAS: Primarul de Orhei.

Zagorodnîi: Şor, correct.

Stratan: Şi cei care au furat procedează după principiul Hoţul strigă prinde hoţul. Da hoţul este PLDM, Maia Sandu.

PAS: Dvs aveţi tupeul să spuneţi că Maia Sandu?

Stratan: Am tupeul cum are ea tupeul să spună că trăieşte din ceea ce a rezervat.

Zagorodnîi: Năstase cu nanaşii, oligarhi, hoţii, Ţopii.

Democratul Sergiu Sîrbu, la fel ca şi ceilalţi deputaţi din fracţiune, nu şi-au pus semnăturile, dar le-au scris mesaje oficialilor europeni.

Zagorodnîi: Hai Serioja că scrii mult acolo.

Sîrbu: Staţi! Trebuie să ştie europenii ce să investigheze.

Zagorodnîi: da ce aşa puţini sunteţi? 

"Apreciem curajul deputaţilor PD care au venit şi au semnat", a spus Mihai Popuşoi, vicepreşedinte PAS.

Unii socialiști au semnat petitia, însă i-au acuzat pe Maia Sandu si Andrei Năstase că de fapt ei au legături cu furtul în sistemul bancar.

"Eu nu-mi amintesc ca Maia Sandu să trântit uşa, să spună: "oameni buni, se fură miliardul." Să-i spuneţi Maiei Sandu că pe umerii ei tot stă, inclusiv pe umerii ei", a spus Grigore Novac, deputat PSRM.

Reprezentanţii PAS, PPDA şi PLDM au refuzat să-şi pună semnăturile pe o altă petiţie, adresată Parlamentului European şi Comisiei Europene. În document, democraţii solicită instituţiilor europene să verifice posibila implicare a reprezentanţilor PLDM a liderului PAS, Maia Sandu, în furtul din sistemul bancar, comis în perioada când aceştia erau la guvernare. 

"Este vorba despre cum a fost finanţat din banii furaţi de la BEM, PLDM-ul, cum a ajuns Maia Sandu deputat şi ministru din banii furaţi de la BEM, cu banii lui Şor, cu banii lui Platon, noi foarte mult ne dorim ca autorităţile europene să afle.Vă rog frumos să semnaţi, demonstraţi verticalitate şi semnaţi petiţia. -Acuzaţii nefondate, scoase din deget la adresa liderilor opoziţiei asta-i", a spus Sergiu Sârbu, deputat PDM.

"De ce dacă ea foarte mult a apărat, nu a ieşit la presă să spună: "oameni buni, mă impune Filat, oameni buni, iată se fură miliardul din sistemul bancar", a spus Anatolie Zagordnîi, deputat PDM.

Deputaţii PDM le-au scris reprezentanţilor europeni că din investigaţiile realizate până acum de autorităţile Moldovei cu ajutorul unor parteneri externi specializaţi se ştie cu certitudine că a fost o schemă transnaţională cu ramificații în mai multe ţări ale lumii, inclusiv membre ale UE. Potrivit PDM, atât Vlad Filat, Maia Sandu, cât şi alţi reprezentanţi PLDM au călătorit peste hotare cu avioane de lux, deplasări plătite din bani obţinuţi în urma fraudei bancare.

"Probele deja arată că PLDM a fost finanţat din banii furaţi din sistemul bancar, inclusiv în campania electorală din 2014, când pe listele acestui partid a candidat şi a ajuns deputat doamna Maia Sandu, iar domnul Andrei Năstase are mult să ne povestească cum a primit bani de la Şor, Filat, Platon, Ţopi, bani care au fost furaţi din sistemul bancar a Republicii Moldova", a spus Eugen Nichiforciuc, deputat PDM.

Săptămâna trecută, susținătorii PAS și PPDA, în jur de 30 de oameni, au fugit din faţa Parlamentului, după ce peste două sute de tinerii democraţi le-au cerut socoteală privind finanțările din surse ilegale de către oligarhi dubioşi de peste hotare. Aceştia i-au îndemnat să nu se mai ascundă în umbra faptului că sunt pro-europeni, acuzându-i că sunt o jucărie a Kremlinului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu