Deputaţii PCRM s-au întâlnit cu Timofti. PROPUNEREA comuniştilor pentru şeful statului

Partidul Comuniştilor a avut o întrevedere cu preşedintele Nicoale Timofti. Reprezentanţii partidului au declarat că sunt mereu gata pentru discuţii şi au propus formarea unui grup comun pentru identificarea şefului Cabinetului de Miniştri.

"Fracţiunea noastră a venit să deblocheze activitatea Legislativului. Reieşind din situaţia creată în ţară, noi am propus domnului preşedinte Timofti, să convoace toate fracţiunile parlamentare, pentru a identifica o candidatură pozitivă care va face faţă lucrurilor. Am solicitat ca acest lucru să aibă loc rapid, sâmbătă, duminică, ori pe parcursul săptămânii viitoare", a declarat preşedintele fracţiunii parlamentare a PCRM, Violeta Ivanov.

Fiind întrebată de presă, dacă partidul ar putea înaintea propriul candidat spre a ocupa această funcţie, Violeta Ivanov a zis că este prematur să se discute acest subiect.

"Am accentuat necesitatea ca prim-ministrul să aibă o echipă pregătită, doar aşa putem scoate ţara din criză. Criteriile sunt foarte clare: responsabilitate, competenţă, etc. La moment, nu suntem gata să propunem propriul candidat", a adăugat deputatul.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al preşedintelui ţării, Vlad Ţurcanu, a anunţat că mâine, 14 februarie, începând cu orele 10:30 vor continua consultările în cauză. Primii pe listă sunt reprezentanţii Partidului Socialiştilor, după care partidele proeuropene.

De asemenea, Vlad Ţurcanu a spus că PCRM a rămas pe aceleaşi poziţii de acum două săptămâni. Comuniştii au o listă scurtă de candidaturi pe care nu le vor vota, aceasta rămânând poziţia lor exprimată oficial.

"Președintele și-ar fi dorit ca un Guvern să fie instalat în mai devreme, dar acestea sunt condițiile, acestea au fost negocierile, aceasta este situația. După consultările pe care domnul președinte le va purta, va fi clară și o altă candidatură, începând cu primele zile ale săptămânii viitoare", a spus purtătoruld e cuvânt. 

PUBLIKA.MD aminteşte cădupă consultarea fracţiunilor parlamentare, președintele ţării va desemna din nou candidatul pentru funcţia de premier. Asta după ce ieri, 12 februarie, noul Guvern condus de Iurie Leancă nu a primit votul de încredere al Parlamentului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu