Deputaţii PAS: Viorica Dumbrăveanu nu a reacţionat corespunzător după răspândirea virusului COVID -19, în Europa

Critici dure în adresa ministrului Sănătăţii. Fracţiunea parlamentară PAS crede că Viorica Dumbrăveanu nu a reacţionat corespunzător şi prompt după răspândirea virusului COVID -19 în Europa, în special în Italia.

"Doamna ministru al Sănătăţii, abia duminică, pe la amiază, dădea telefoane prin instituţiile de sănătate din Chişinău să vadă dacă găseşte vreun echipament de scanare pe care să-l ducă la aeroport", a spus preşedintele fracţiunii parlamentare a PAS, Igor Grosu.

La rândul ei, Viorica Dumbrăveanu, spune că toate criticile aduse de deputaţii PAS sunt nejustificate şi dă asigurări că Ministerul Sănătăţii a acţionat conform protocoalelor internaţionale.

"Vreau să menționez că prima ședință excepțională și de urgență care a fost convocată, a fost convocată chiar la începutul lunii februarie  Deci, nu am așteptat ca să avem cazurile din Italia, dar am reacționat imediat la cazurile care s-au înregistrat în China", a spus a spus ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Grupul Parlamentar „PRO MOLDOVA” a solicitat, printr-o scrisoare oficială ca ministrul Sănătăţii,   Viorica Dumbrăveanu, să fie audiată, în plenul Parlamentului, în legătură cu riscurile majore de răspândire a coronavirusului. 

Într-o postare pe Facebook, liderul „PRO MOLDOVA”, Andrian Candu, menţionează că după declanşarea epidemiei de COVID-19 în Italia, în farmaciile de la noi o mască de protecţie s-a scumpit de la 50 de bani la patru lei. În context, Candu întreabă autorităţile ce măsuri au întreprins pentru a nu admite aceste majorări de preţ nejustificate.

Iar democraţi au invitat-o pe Dumbrăveanu să participe miercuri la şedinţa fracţiunii PDM să spună ce măsuri întreprinde Guvernul pentru prevenirea, dar şi depistarea precoce a cazurilor de coronavirus.  Despre asta a anunţat Ruxanda Glavan, într-o postare pe Facebook. Potrivit fostului ministru al sănătăţii, pericolul pentru țara noastră este iminent, în contextul focarelor apărute în Italia.

Întrebată dacă va da curs invitaţiei democraţilor, ministrul Sănătăţii nu a oferit un răspuns clar.

"La începutul mandatului am zis că voi fi deschisă față de orice fracțiune parlamentară. Am menționat, și prin acțiunile pe care le-am realizat, că suntem gata să examinăm orice inițiativă. Dar totuși aș sugera ca comunicarea cu deputații să fie realizată pe platformele comisiilor parlamentare", a spus ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Ministerul Sănătăţii a emis luni alertă de cod galben la nivel național în legătură cu răspândirea coronavirusului în Europa. 

loading...

Lasă un comentariu