Deputaţii PAS şi PPDA le-au propus socialiştilor să voteze PENTRU proiectul asumat de Guvern (VIDEO)

Deputaţii PAS şi PPDA, după întrevederea cu socialiştii şi Igor Dodon, au declarat că le propun colegilor de coaliţie să treacă, astăzi, prin două lecturi, proiectul sumat de Guvern. Aceasta este soluţia Blocului ACUM pentru a depăşi criza politică. 

Preşedintele fracţiunii PAS Igor Grosu susţine că nemulţumirea PSRM nu e decât o frustrare, deoarece în fond proiectul asumat de Guvern nu schimbă esenţial finalitatea procesului de numire a Procurorului General. Asta pentru că premierul va propune CSP-ului doar candidaţii, iar şeful statului este cel, care va accepta sau va respinge candidatura. 

Preşedintele fracţiunii PPDA, Alexandru Slusari spune că decizia de a modifica legea cu privire la Procuratură prin asumare a fost luată pentru "a curăţa sisitemul", iar ce va urma se va vedea. Alexandru Slusari spune că le-a propus deputaţilor PSRM să voteze, astăzi, modificările la Legea cu privire la Procuratură în lecturi. 

Deputaţii Blocului ACUM au refuzat să spună clar dacă până la ora 15 vor retrage proiectul, aşa cum a cerut PSRM, şi au declarat că sunt gata pentru orice scenariu, inclusiv pentru moţiune. 

Lasă un comentariu