Deputaţii fracţiunii Partidului "ŞOR" rămân în opoziție și condamnă activitatea coaliției PSRM-ACUM

Embed:

Deputaţii fracţiunii Partidului "ŞOR" rămân în opoziție, vor desfășura o activitate mult mai amplă ca până acum şi declară "război" celor din Alianţa Kozak "PSRM-ACUM".

Declaraţia a fost făcută de fracţiunea Şor la trei luni de când Parlamentul şi-a început activitatea. Legislatorii spun că au lipsit de la şedinţele Parlamentului, motivând că nu au fost invitaţi.

Deputaţii partidului "ŞOR" condamnă activitatea coaliţiei PSRM-ACUM, pe care o consideră monstruoasă, deoarece deputaţii acesteia încalcă demonstrativ atât Regulamentul Parlamentului, cât şi alte legi. Mai mult, deputaţii din opoziţie sunt daţi la o parte şi nu li se oferă dreptul să delege vreun reprezentant în unele comisii parlamentare. Cu toate acestea, vor urmări cu atenție activitatea alianţei şi vor scoate la iveală toate neregulile.

"Acum două săptămâni am propus reprezentanţi în cadrul comisiilor şi am dat de un haos total. Când s-au format comisiile, în mod direct au fost încălcate toate regulile, inclusiv recomandările Comisiei de la Veneţia. Nu înţelegem cu ce drept ei au decis pentru noi în ce comisii parlamentare să fim. Fără să permită vreunui deputat de-al nostru să facă parte din comisia juridică, comisia economie şi comisia securitate", a spus Denis Ulanov, deputat partidul politic "ŞOR". 

Mai mult, deputaţii partidului "ŞOR" o acuză pe Maia Sandu de ingerinţă directă în activitatea instituțiilor de drept. Asta după ce acum o săptămână, premierul a dat buzna la şedinţa CSM şi i-a ameninţat pe magistraţi că-i va da afară dacă, în următoarele săptămâni, Consiliul Superior al Magistraturii nu-i va demite pe unii judecători.

"Maia Sandu, din funcţia ei de prim-ministru, le dă public indicaţii judecătorilor ce să facă, ce decizii sunt legale, care decizii nu sunt legale. Cine să fie declarat infractor, pe numele cui să fie pornită o cauză penală, cine să fie pus la puşcărie şi cine să fie eliberat", a mai adăugat deputatul partidul politic "ŞOR”. 

De la briefingul fracţiunii Partidului "ŞOR" a lipsit preşedintele formaţiunii Ilan Şor. Colegii săi au menţionat că, în viitorul apropiat, Ilan Şor va ieşi în faţa presei şi va răspunde la toate întrebările legate de activitatea sa. În urma alegerilor parlamentare din data de 24 februarie, formaţiunea "ŞOR" a obţinut şapte mandate în Parlament.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu