Deputații europeni au felicitat Partidul Democrat pentru rezultatele obţinute la alegerile parlamentare

Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților, al doilea grup politic ca mărime în Parlamentului European, a felicitat PDM pentru rezultatele obţinute la alegerile parlamentare. Membrii grupului recomandă forţelor proeuropene de la Chişinău să se unească în interesul ţării şi al cetăţenilor.

Vicepreședintele Alianţei Social-Democraţilor, Victor Boştinaru, s-a arătat încântat că observatorii internaţionali au apreciat felul în care a fost organizat scrutinul.

Oficialul solicită viitorului Guvern de la Chişinău să asigure stabilitatea ţării şi să întreprindă reforme pentru a continua parcursul european.

La rândul său, coordonatorul pentru relaţii externe în grupul social-democraţilor, Knut Fleckenstein, invită partidele care se declară proeuropene să manifeste responsabilitate faţă de alegători şi să creeze cât mai rapid un nou Guvern. 

Un mesaj de felicitare în adresa PDM a venit şi din partea europarlamentarului Andi Cristea. Deputatul a scris pe pagina sa de Facebook că rezultatele alegerilor din Moldova va reprezenta o înfrângere pentru Est şi o victorie pentru Vest, dacă cei doi piloni ai europenismului, PDM şi blocului electoral PAS şi PPDA se vor aşeza la aceeaşi masă şi vor discuta.  

Potrivit lui, coaliţia este singura soluţie viabilă pentru a depăşi un legislativ blocat şi a debloca rezultatul printr-o majoritate serioasă. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu