Deputaţii din noua alianţă de guvernare îşi propun să elaboreze o lege a coaliţiei

Embed:

Deputaţii din noul arc guvernamental vor şi o lege care să reglementeze condiţiile de activitate a unei coaliţii. Proiectul acestui document este elaborat în prezent de un grup de experţi şi, până la sfârşitul lunii, va fi prezentat partidelor din alianţa aflată la putere.

"Aşa cum un stat are nevoie de o lege a opoziţiei, are nevoie eventual şi de o lege a coaliţiei. Există un grup de experţi care lucrează la un proiect de lege şi cred că în cel mai scurt timp, poate o săptămână, două săptămâni, ar putea să fie înaintat ca iniţiativă legislativă din partea tuturor reprezentanţilor coaliţiei pro-europene", a declarat vicepreşedintele Parlamentului Andrian Candu.

Coaliţia pentru Guvernare Pro Europeană a fost creată pe 30 mai. Actul de constituire al noii alianţe a fost semnat de către reprezentanţii PLDM, PD şi ai grupului Hadârcă. Acordul stabileşte şi o serie de reguli pe care membrii noii structuri politice s-au angajat să le respecte. În cazul încălcării consensului în luarea unor decizii, coaliţia se poate destrăma. Până în prezent, în Moldova nu există legi care să reglementeze crearea unor alianţe de guvernare.

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu