Deputaţii din coaliţia de guvernare condamnă tentativele de corupere a parlamentarilor

Embed:

Preşedintele Parlamentului şi liderii fracţiunilor parlamentare din coaliţia de guvernare îndeamnă deputaţii să chibzuiască bine înainte de a se aventura în încercări de părăsire a fracţiunilor contra bani. În opinia lui Igor Corman "aceste acţiuni sunt îndreptate spre destrămarea coaliţiei de guvernare, spre destabilizarea situaţiei din ţară şi spre deturnarea cursului european de dezvoltare al Republicii Moldova". "Eu mă bucur că instituţiile statului abilitate îşi fac datoria şi că au anihilat această încercare", a spus demnitarul democrat.  

La rândul, şeful fracţiunii liberal democrate, Valeriu Streleţ, subliniază necesitatea de argumentare faptică a astfel de incidente. "Daca se vor confirma asemenea situaţii probate documentar şi cu toate actele, atunci ar trebui condamnate aceste manifestări. Ar trebui să constituie şi un semnal important pentru ceilalţi care s-ar simţi cumva tentaţi sa intre în asemenea scheme", a spus politicianul.

Deputaţii liberali reformatori susţin că au încredere în colegii lor de partid şi că toate aceste acţiuni au scopul de a discredita Parlamentul. "Poate cineva are în vedere să fim vizaţi în careva scenarii, pentru a păta ceea ce înseamnă Partidul Liberal Reformator. Sunt ferm convins şi avem deplina încredere în colegii noştri. Eu cred că lucrul acesta se face pentru a compromite Parlamentul Republicii Moldova", a declarat deputatul Valeriu Saharneanu.

Doi deputaţi din coaliţia de guvernare, Valentina Stratan şi Iurie Chiorescu, au anunţat anterior că anumite persoane au încercat să-i mituiască ca aceştia să părăsească fracţiunile din care fac parte. Astăzi Procuratura anti-corupţie a relatat despre reţinerea a doi bărbaţi care ar fi încercat să mituiască un deputat, pentru a-l determina să părăsească Alianţa de guvernare.   

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu