Deputaţii din Adunarea Populară a Găgăuziei i-au cerut lui Dodon cinci mandate în Parlament: E timpul să întoarceţi datoriile (VIDEO)

Embed:

Discuţii aprinse la întrevederea şefului statului Igor Dodon cu deputaţii din Adunarea Populară a Găgăuziei. În cadrul evenimentului, care a avut loc marţi, 21 ianuarie, deputatul Serghei Cimpoeş i-a cerut şefului statului cinci mandate în Parlamentul Republicii Moldova pentru deputaţii APG. "Poporul Găgăuziei v-a susţinut, iar acum a venit timpul să întoarceţi datoriile", a spus Cimpoeş. Imaginile video de la şedinţa închisă au fost publicate de nokta.md

"Repet, poporul Găgăuziei v-a susținut activ la alegerile prezidențiale și alegerile parlamentare. În toată această perioadă aţi făcut anumite promisiuni. La toamnă vor avea loc alegerile prezidențiale și veți fi nevoit să veniți din nou la acest popor și să cereți sprijin. Poporul Găgăuziei v-a sprijinit și e timpul să întoarceţi datoriile”, a spus Cimpoeş. 

Deputatul APG a propus ca Adunarea Populară din Găgăuzia să iniţieze un proiect de modificare a Codului electoral, astfel încât în Parlamentul Republicii Moldova să intre şi cinci deputaţi din Găgăuzia, iar şeful statului să susţină iniţiativa.

"Noi vrem să avem în Parlament drept de VETO pe problemele ce ţin de Găgăuzia, după asta putem discuta şi problemele regiunii transnistrene. Dacă dvs, dle preşedinte, veţi susţine această iniţiativă, la toamnă o să aveţi dreptul moral să cereţi susţinerea poporului Găgăuzie la alegerile prezidenţiale", a mai spus Cimpoeş. 

După şedinţă, Igor Dodon a făcut declaraţii pentru presă. Şeful statului a spus că "legislaţia Moldovei trebuie să corespundă cu Regulamentul Găgăuziei".

"Susţin adoptarea legilor în forma în care au fost convenite cu APG. Amintesc că, în 2018, majoritatea parlamentară de atunci a adoptat legile în altă redacţie. Astăzi am vorbit inclusiv despre procedura prin care vom lucra cu colegii din APG. Am convenit ca aceste legi să-mi fie transmise în formă actualizată şi le vom transmite Parlamentului din numele Preşedintelui", a spus Igor Dodon.


loading...

Lasă un comentariu