Deputaţii, despre credinţă în Postul Crăciunului: Ghimpu îl roagă pe Dumnezeu să-i ia pe foştii săi colegi, iar Streleţ îl sfătuie să-şi facă cruce

Embed:

S-au acuzat reciproc şi s-au trimis unul pe altul la biserică. Este vorba despre deputaţii din fracţiunile parlamentare ale PL, PLDM şi grupul liberalilor-reformatori. Schimbul de replici a avut loc în timpul dezbaterii proiectului de hotărâre prin care Mihai Ghimpu a fost exclus din delegaţia Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară NATO, iar în locul acestuia a fost numit Vadim Vacarciuc.

"Ghimpu a fost retras şi se propune candidatura domnului Vacarciuc. Domnul Ghimpu şi-a îndeplinit misiunea cu brio şi este timpul să acordăm posibilitate şi altora. Îi dăm voie să se odihnească", a declarat deputatul Ion Hadârcă.

În replică, Mihai Ghimpu a afirmat că aceasta este ultima mişcare prin care Moscova încearcă să-i închidă gura. "Nu am pică pe domnul Vacarciuc, îl cunosc, că eu l-am adus. Stă şi tace. Ce va face dumnealui acolo? Poate va face treabă, îi doresc succes. Moscova încearcă să-mi închidă gura prin sateliţii săi. Mi-i ruşine că am adus în faţa societăţii nişte laşi, trădători, să-i ia Dumnezeu. Amin", a menţionat liderul PL.

"Dumneavoastră aţi fost cel care ne-a chemat în opoziţie. Dumneata eşti trădător. Aveţi grijă ce vorbiţi", a replicat Vadim Vacarciuc.

În acelaşi timp, unii deputaţi i-au îndemnat pe liberali să meargă la biserică. "Ar fi bine să-şi facă cruce, să se ducă la biserică, să se spovedească, pentru că ceva nu e normal la ei în cap", a afirmat liderul fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ.

Îndemnul deputatului PLDM a fost susţinut şi de preşedintele Parlamentului. "Nu cred că încurcă şi deputaţii să meargă la biserică, aşa cum o fac şi ceilalţi cetăţeni şi îşi fac cruce în faţa icoanelor", a spus Igor Corman.

Precizăm că proiectul de hotărâre privind aprobarea componenţei nominale a delegaţiilor Parlamentului Republicii Moldova la organizaţiile parlamentare internaţionale a fost adoptat cu majoritate de voturi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu