Deputații democrați au depus flori la ambasadele statelor lovite de atentatele de luni

Embed:

Deputaţii democraţi, dar și mai mulți oameni simpli au depus flori la Ambasada Rusiei, în semn de solidaritate cu poporul rus, dar și la ambasada Germaniei, în semn de solidaritate cu poporul german, în urma atentatului din Piata de Crăciun din Berlin. 

 Am venit sa ne exprimăm compasiunea și solidaritatea cu prietenii noștri din Germania, pentru că o țară atât de deschisă pentru migranți, pentru toți cei care își caută locul în această viață. Orașul Berlin este cea mai deschisă capitală din Europa și să se intample o asemenea tragedie, când toată lumea se pregătește de sărbatori, este îngrozitor. 

  Ne parte foarte rău. Și din partea Partidului Democrat, am transmis acest gest de solidaritate și cu speranța că nu se vor mai repeta astfel de evenimente.
Atacul a fost unul mișelesc. O situatie dramatică. Un lucru care destabilizeaza situația și îi face pe mulți să fie mai atenți si reticenți la multe lucruri. Este un factor de destabilizare. Suntem convinși ca guvernul Germaniei, prietenii noștri din Berlin, vor lua masurile de rigoare ca sărbatorile de Crăciun să treacă într-o atmosferă demnă pentru secolul XXI, a declarat Dumitru Diacov, președinte de onoare al PDM

Publika.MD amintește că Andrei Karlov a fost împușcat în timpul inaugurării unei expoziții la un centru de artă din Ankara. Vernisajul era denumit „Rusia prin ochii turcilor”. Diplomatul a fost rănit grav și a murit la spital, la scurt timp.
În timpul atacului, alți trei oameni au fost răniți, iar agresorul a fost împușcat de forțele de ordine. Ministerul de Interne de la Ankara a confirmat că asasinul era un polițist turc, în vârstă de 22 de ani, care a participat la puciul eșuat din iulie.
Nu se cunoaște, deocamdată, dacă acesta era afiliat vreunei grupări extremiste, însă presa din Rusia scrie că ar avea legături cu organizația teroristă Jabhat Al-Nusra. Între timp, autoritățile de la Ankara au decis ca strada pe care este amplasată misiunea diplomatică să fie redenumită în Andrei Karlov.  

Tot luni seara, la Berlin un târg de Crăciun s-a trasformat într-o tragedie. 12 oameni au murit, iar 48 au fost răniți, după ce un camion a intrat cu viteză în mulțime. Atacul, tras la indigo după cel din Nisa, a stârnit din nou panică și îngrijorare peste tot în lume. Autoritățile germane se feresc, deocamdată, să spună răspicat că atentatul este unul terorist. În schimb, presa de peste Ocean titrează deja că organizația teroristă "Statul Islamic" a revendicat atentatul.  


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu