Deputaţii care au lipsit nemotivat de la şedinţa Parlamentului din 22 iunie vor fi SANCŢIONAŢI. Vezi lista

Embed:

Deputații care au lipsit nemotivat de la ședința Parlamentului din 22 iulie vor fi sancționați. Acest lucru îl exprimă o precizare a Parlamentului ce informează că un total de 44 de deputaţi nu au fost prezenţi la şedinţa ce era programată a fi plenară.

Printre aleşii poporului ce au fost vizaţi se numără:

Din fracțiunea PCRM – 34 de deputați;

Din fracțiunea PLDM – Simion Grişciuc, Veaceslav Ioniţă, Lilian Zaporojan;

Din fracțiunea PD – Gheorghe Braşcovchi, Stella Jantuan, Oleg Sîrbu;

Dintre deputați neafiliați – Iurie Bolboceanu, Igor Dodon, Zinaida Greceanîi.

După ce într-un comunicat din această dimineaţă responsabilii de presă ai Legislativului scriau că şi deputatul PLR Ana Guţu a lipsit nemotIvat, aceştia au precizat ulterior că, de fapt, parlamentarul ar fi lipsit motivat. 

Președintele Comisiei drepturile omului și relații interetnice, Vadim Mișin este singurul deputat care a depus cerere de concediu începând cu 21 iulie 2014, iar deputatul Boris Vieru este în concediu medical.

Astfel, deputații care au lipsit nemotivat de la ședința Parlamentului din 22 iulie vor fi lipsiți de diurna care se alocă pentru participarea la ședințele plenare. Totodată, conform Regulamentului Parlamentului, deputații care lipsit nemotivat la 3 ședințe pe durata lunii iulie vor fi sancționați cu pierderea a 50% din salariul lunar, iar cei care au lipsit la 4 sau mai multe – cu 75%.

Publika.md aminteşte că în cadrul şedinţei de ieri, 22 iunie 2014, Guvernul şi-a asumat responsabilitateapentru a adopta un şir de legi referitoare la majorarea salariilor şi pensiilor şi la activitatea sistemului judiciar, fără ca acestea să fie votate de Parlament.

loading...

Lasă un comentariu