Deputaţii au sesizat Procuratura şi CNA ca să investigheze modul în care statul a cesionat Aeroportul

După aproape două luni de lucru, comisia parlamentară care s-a angajat să elucideze privatizările a ieșit în fața presei ca să vorbească despre un singur caz - cesionarea aeroportului. Președintele comisiei a declarat că a sesizat Procuratura Generală şi Centrul Anticorupție ca să investigheze modul în care statul a transmis  aeroportul în gestiunea unei companii private. 

 "Noi am sesizat, în acest fel, astăzi, CNA și Procuratura pentru că deja este nevoie ca paralel cu desfăşurarea activităţilor Comisei de anchetă să intervină deja şi cei care vor desfăşura, probabil, o investigaţie mai largă.", a declarat Igor Munteanu.

Igor Munteanu a mai declarat că Avia Invest încasează de la fiecare călător câte nouă euro. Este vorba despre o taxă inclusă în costul biletului, după ce statul s-a împrumutat de la BERD cu 46,5 milioane de euro pentru modernizarea aeroportului.

Solicitat să comenteze declarațiile lui Igor Munteanu, parlamentarul Petru Jardan, care este și directorul Avia Invest, a declarat că va reveni mai târziu cu o reacție.

Amintim că președintele consiliului de administrație Avia Invest este deputatul Ilan Șor, condamnat în prima instanță și dat în căutare pentru devalizarea sistemului bancar.  

Lasă un comentariu