Deputaţii au lăsat pentru o zi munca de birou şi au ales să meargă... la vânătoare (FOTO)

Embed:

Deputaţii au lăsat pentru o zi munca de  birou şi au ales să meargă... la vânătoare. De fapt, Membrii Comisiei pentru mediu au fost astăzi într-o vizită de lucru în satul Ratuş, raionul Criuleni, unde au participat la eliberarea fazanilor în natură. Aleşii poporului spun că astfel de ieşiri îi ajută să cunoască mai bine problemele din domeniu şi să ia cele mai bune decizii. 

Vizita la gospodăria cinegetică din satul Ratuş a fost făcută în contextul elaborării unei legi care prevede popularea faunei cu mai multe specii de păsări şi animale.

"Anul acesta se preconizează să aducem 35 mii de fazani, până astăzi am adus 20 de mii de fazani din Ungaria în vârstă de 9 săptămâni. O lună de zile au stat la ferma de fazani din Talmaza pentru carantină. Maturi ei o să fie în luna octombrie, atunci când se preconizează să fie deschisă vânătoarea la fazani", a declarat preşedintele Asociaţiei Vânătorilor şi pescarilor din Moldova, Oleg Ciocoi. 

Deputata Violeta Ivanov, care anterior a fost ministrul Mediului, a declarat că pentru a elabora legi bune, astfel de ieşiri sunt mai mult decât necesare.

"Am hotărât astăzi ca să vedem în teritoriu cum va fi implementat şi care proiect să îl luăm ca bază, pentru a vedea şi a testa acea floră, acea faună şi să vedem o gospodărie cinegetică şi pentru a ne ajuta ca să luăm deciziile corecte", a spus deputatul PDM, Violeta Ivanov. 

"Asta este o parte mică a întregii legi care noi avem ca scop să o votăm. Legea presupune un abecedar al vânătorului, cu ce se începe vânatul, mai întâi cu crescutul, etc, până la cum se desfăşoară vânătoarea", a declarat deputatul Simion Grişciuc. 

Proiectul de lege vine să reglementeze clar activitatea celor 15.000 de vânători din ţară.

"De bază s-au luat tare multe legi din 17 ţări europene, am cules tot ce s-a putut împreună cu colegii mei. O să fie descris pas cu pas când ai dreptul să iei arma, când ai dreptul să te duci la vânat, cum să te porţi, când se socoate vânătoarea închisă, când deschisă", a declarat deputatul Anatolie Gorilă. 

Decizia de a elabora o lege care ar pune în ordine activitatea vânătorilor vine după ce membrii asociaţiei au protestat acum doi ani faţă de hotărârea de a interzice vânarea păsărilor acvatice migratoare şi a iepurilor de câmp.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu