Deputaţii au încurcat Parlamentul cu Grădina Botanică: Trandafiri cu ghimpi şi harbuji cu coaja roşie VIDEO

Embed:

Audierile comisiilor parlamentare în cazurile atacurilor de tip raider s-au transformat într-o ceartă între deputaţii din alianţa majoritară. Schimbul de replici semăna, pe alocuri, cu o discuţie între specialişti în botanică. Astfel, în Parlament s-a vorbit, azi, despre pepeni verzi şi trandafiri cu ghimpi. Asta datorită faptului că liberal-democraţii aveau, în unele cazuri, un mesaj comun cu cel al comuniştilor.

"Analizăm şi încercăm să înţelegem de unde atâta dragoste între PLDM şi PCRM. Pentru că PLDM-ul face parte din alianţă. Încă nu am ajuns la concluzie", a declarat Gheorghe Brega, deputat PL.

"Nu e vorba de dragoste sau de alianţă, pur şi simplu în ultimul timp, trandafirii au prea mulţi ghimpi", a spus, în replică, depuatatul PLDM Tudor Deliu.

Marian Lupu a găsit, îndată, ce să răspundă."De asta cred că harbuzul se coace", a remarcat liderul PD.

Şi deputatul PL Gheorhe Brega a sărit în ajutorul lui Lupu."E natural în viaţă ca orice trandafir să aibă ghimpi şi spini, că dacă trandafirul nu ar avea spini, ar semăna ca un taur fără coarne, dar noi, Republica Moldova, suntem o ţară de minuni. În limba rusă se zice pole ciudes, oamenii noştri prima dată o să vadă harbuz roşu pe dinafară şi verde pe dinăuntru", a punctat liberalul.

Deputatul comunist Igor Dodon a încercat să calmeze spiritele. Potrivit acestuia, "cineva încearcă să caute harbujii în Parlament şi a uitat că suntem în plină toamnă, când de fapt se coc strugurii".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu